Naisten treenit Balanssilla

17.3.2017
Helmikuussa naiset keskittyivät saliharjoitteluun.

Naisten treenit Balanssilla helmikuu

Helmikuun teemana naisten joukkueella oli saliharjoittelu Balanssin kuntosalin puolella. Suurin osa pelaajistamme on jonkin verran tehnyt salitreeniä, mutta paljon uusia asioita opimme jälleen.

Koripalloilijan lihaskunto?
Koripallo on kehollemme haastava laji. Pelin ja harjoitusten aikana tulee paljon nopeita suunnan muutoksia, räjähtäviä ponnistuksia ylöspäin sekä sivusuuntaisesti. Mitä enemmän peliminuutteja on kertynyt, sitä väsyneemmät lihaksemme ovat ja mm. loukkaantumis-riski kasvaa. Kovilta kontakteilta ja törmäyksiltä emme myös välty, joten kehon on oltava vahva pystyäkseen toimimaan yllättävissäkin tilanteissa. Salitreeneistä haemme itsellemme toki vahvempaa lihasvoimaa, sekä myös ennalta ehkäisemme mahdolliset tapaturmat ja vammat. Tarvitsemme vahvat lihakset pitämään huolta tukiliikuntaelimistä.
Koripallossa vaaditaan hyvää tasapainoa, juurikin nopeiden tilanteiden ja suunnan muutosten vuoksi. Tämä vaatii keskivartalon hallinnalta paljon, joten keskitymmekin saliohjelmissamme tähän osa-alueeseen.
Vaikka moni meistä on salilla käynyt, niin aina oppii uutta. Jokaiseen toistoon ja liikesuoritukseen tulee keskittyä ja miettiä, mihin lihasryhmään liikkeen tulisi kohdistua ja tuntua. Tätä painotti myös saliohjaajamme Moona ja Minna, kun pidimme treenejä. Maltti on valttia ja mieluiten yksi hyvä suoritus, kun monta kehnoa.

Kuten tiedämme, välillä sattuu tapaturmia kentällä. Joukkueemme pelaajat Saara ja Mira ovat molemmat käyneet leikkausoperaatiot läpi ja kuntouttavat itseään Balanssilla ahkerasti. Oikein suunnitellun salitreenin/kuntoutusohjelman avulla, saamme tämänkin tehokaksikon pikaisesti takaisin kentille.
Joukkueemme suosittelee lämpimästi Liikuntakeskus Balanssia. Ota rohkeasti yhteyttä ja käy tutustumassa salilla. Oikein laaditun saliohjelman avulla tuloksia tulee takuuvarmasti ja pääset kohti omia tavoitteitasi.

Kiitos Moona ja Minna ammattitaitoisesta saliohjauksesta.

Maaliskuun teemana naisten joukkueella on ryhmäliikunta. Kerromme myöhemmin mihin ryhmäliikuntamuotoihin meidän joukkueen kohdalla päädyttiin. Nyt taitaakin olla tulossa kevään kovimmat treenit Balanssilla