top of page
Search
  • toimisto

Ohjeistus seuroille harjoittelun ja pelaamisen toteuttamiseen


Kiitos kaikille vastuullisesta toiminnasta harjoittelun suhteen kevään ja kesän ajalta.

Klaukkalan NMKY: ssä ei ole toistaiseksi havaittu yhtään koronatartuntaa.

Nurmijärven kunta on avannut liikuntasalit iltakäyttöön 13.8 alkaen ja Koripalloliitto on ohjeistanut seuroja (13.8) lajiharjoittelussa sisätiloissa. Näillä ohjeilla myös KlaNMKY:ssa voidaan aloittaa valmentajien johdolla syksyn harjoittelu sisätiloissa. Harjoittelu toteutetaan edelleen huolellisilla ohjeistuksilla sekä toimintatavoilla, jotta toiminta on mahdollisimman turvallista.


KlaNMKY painottaa seuraavia kohtia:

1. Harjoituksiin tai ottelutapahtumiin ei pidä tulla, mikäli henkilöllä on pieniäkään sairauden oireita tai hän kuuluu Covid-19-viruksen kannalta johonkin riskiryhmään.

2. Lähikontaktien määrä harjoitusmatkoilla pyritään pitämään mahdollisimman pienenä, autolla kuljettaessa harjoitusmatkat tehdään lähtökohtaisesti samoissa autokunnissa. Jalan, polkupyörällä tai muuten henkilökohtaisella kulkuneuvolla kulkeminen on aina hyvä vaihtoehto. Julkisilla matkustettaessa suositellaan THL:n voimassa olevia suosituksia.

3. Harjoituksiin osallistujien suositellaan välttävän pukuhuone- tai muita sosiaalitilojen käyttämistä. Sen sijaan suositellaan saapumista kentälle ja poistumista kentältä suoraan harjoitusvarustuksessa.

4. Harjoituksiin ei saavuta ennen oman harjoitusvuoron alkua, eikä tilaan jäädä myöskään harjoituksen päätyttyä. Eri ryhmien harjoitusvuorojen väliin suositellaan vähintään 5 minuutin siirtymäaikaa.

5. Mahdolliset lämmittelyt ennen pelikentälle pääsyä suoritetaan ulkona, ei esimerkiksi käytävillä.

6. Pallot desinfioidaan tarvittaessa ennen harjoituksen alkua ja harjoituksen jälkeen.

7. Kaikkien osallistujien tulee pestä kädet ennen ja jälkeen tapahtuman harjoitus- tai pelipaikalla riittävällä huolellisuudella. Lisäksi suositellaan käytettävän desinfiointiainetta.

8. Kaikkien osallistujien on huolehdittava omasta käsihygieniastaan, jonka lisäksi on vältettävä yläfemmoja, läpsyjä, halauksia. Pelaajat, valmentajat, erotuomarit ja toimitsijat eivät kättele ottelutapahtumassa toisiaan, ennen tai jälkeen ottelun.

9. Niistämistä, yskimistä, aivastamista kentällä on vältettävä. Sylkeminen kentällä on kokonaan kielletty. Jos on yskittävä tai aivastettava, on se tehtävä hihaan tai paidan sisään.

10. Kasvojen tarpeetonta koskettelua käsillä on vältettävä. Hiki kasvoilta on pyyhittävä paidan liepeellä, hihalla tai henkilökohtaisella pyyhkeellä.


Joukkueiden valmentajien ja joukkueenjohtajien kautta tulee lisätietoa oman tiimin harjoittelusta ja nämä Koripalloliiton ohjeet tullaan käymään läpi jokaisessa joukkueessa.

Koronan oireet sekä tarkemmat toimintaohjeet mahdollista tartuntaa epäiltäessä: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/oireet-ja-hoito-koronavirus ja Keusoten korona-sivuilta https://keski-uudenmaansote.fi/


Muistathan, että ohjattuun harjoitteluun osallistuminen on edelleen pelaajan oma päätös.


Toimitaan edelleen yhdessä, kun kannetaan vastuuta ja toimitaan vastuullisesti – yhdessä.
136 views0 comments

Comments


bottom of page