top of page
Search
  • toimisto

KlaNMKY Maailmalla osa 1: Magdalene "Modi" Agyei ja Fanny Hulmi

Klaukkalan NMKY kasvatit Magdalene "Modi" Agyei ja Fanny Hulmi ovat edenneet hienosti koripallo urallaan ja he ovat lähettäneet terveiset KlaNMKY junioreille.


Lue heidän haastattelunsa.


Madgalene "Modi" Agyei
1. Miksi aikanaan valitsit koriksen harrastukseksi?

Innostuin koripallosta 11 vuotta sitten kun serkkuni Nana-Yaw Addae teki omaa menestyksellistä uraansa koripallon parissa.


2. Koska harrastuksesta alkoi tulla vakavaa (huomasit, että pärjäät ja aloit panostaa tosissaan)? Muutettiin Klaukkalaan kun olin 4. luokalla ja meidän naapurissa asui koripallon ystäviä. He kertoivat, että Klaukkalassa on oma koripalloseura ja kehottivat minun käydä kokeilemaan. Siellä pelailu lähti käyntiin hyvin ja olinkin muutaman vuoden Klaukkalan Namikassa, kunnes päätin aloittaa yläasteen kansainvälisessä koulussa Vantaalla, jonka yhteydessä vaihdoin joukkuetta Helsingin Namikaan.

3. Mitkä ovat tavoitteet peliurallasi?

Tavoitteena olisi pelata vielä pari vuotta Korisliigassa ja tähtää siitä sitten ulkomaan kentille.


4. Mikä on suurin saavutuksesi tähän mennessä?

Suurin saavutus tähän mennessä on pakko olla pääsy maajoukkuetoimintaan mukaan ja tottakai Suomen mestaruus A-ikäisissä muutama vuosi sitten.


5. Kerro jostain muusta hienosta koriselämyksestäsi

Niitä on monia, mutta ehkä hienoin koriselämys oli kun junnumaajoukkueen kanssa päästiin matkustaa EM-kisoihin Irlantiin ja se oli minun ensimmäinen maajoukkue tapahtuma. Meillä oli hyvä joukkue kasassa ja päästiin pelaamaan huippujoukkueita vastaan.


6. Mikä on koriksen parissa tapahtunut pahin mokasi, joko peleissä tai muualla?

Vaikea sanoa kun koriksessa tulee mokia ja onnistumisia koko ajan. Ehkä mikä nyt heti tulee mieleen, niin SM-finaaleissa peli oli toisella jatkoajalla ja tilanne oli tasan ja aikaa ei ollut kovin paljon jäljellä. Puolustustilanteessa otin virheen ja vastustaja pääsi vapaaheittoviivalle. Muistan sen tilanteen kuin se olisi tapahtunut eilen, koska tunnelma hallissa oli niin jännittävä ja muistan miettiväni, että minun takia saatetaan hävitä ottelu. Voitettiin se peli kuitenkin kolmannen jatkoajan jälkeen.


7. What’s your favorite move(s)?

My favorite move in Basketball has to be an Alley oop!


8. Mitä teet nykyään treenien ja pelien ulkopuolella?

Treenien ja pelien ulkopuolella käyn töissä. Tällä hetkellä olen töissä Myllypuron Laboratoriossa, mutta haluisin päästä takaisin koulun penkille opiskelemaan kätilöksi.


9. Miksi kannattaa alkaa harrastaa lajia?

Koripallo on todella monipuolinen laji ja se voi tuoda paljon uusia polkuja menestykseen. Parasta on myös se, että sen kautta saat paljon uusia kavereita ja pitkäkestoisia ystävyyksiä.


10. Mitä muuttaisit koripallossa?

Muuttaisin korin korkeuden niin että naisilla olisi yhtä helppoa pistää palloa alaspäin (donkata) kuin miehillä!


11. Mitä terveisiä lähettäisit Fannylle?

Olen seuraillut paljon Fannyn uraa Jenkeissä ja hän jättää hyvää jälkeä Amerikan kentillä. Keep up the good work, my friend! 


Fanny Hulmi1. Miksi aikanaan valitsit koriksen harrastukseksi? Koris päätyi lempilajikseni, koska vanhemmillani oli helpompi viedä pienempää sisarta eli minua vanhempien sisarten kanssa pelaamaan samaa peliä ja jopa samoihin harjoituksiin. Oli mukavaa harrastaa samaa lajia kuin sisareni, koska silloin pystyi näkemään heidät esikuvina. Joukkuekaverit sekä omasta, että siskojen joukkueesta olivat mukavia ja yhdessä tekeminen oli parasta. 2. Koska harrastuksesta alkoi tulla vakavaa (huomasit, että pärjäät ja aloit panostaa tosissaan)? Harrastin nuorempana monia eri lajeja ja tykkäsin urheilla ja vasta yläasteen alussa koris oli ainoa lajini. Päästyäni Pohjois-Haagan Yhteiskoulun urheilu-matematiikkalinjalle aloin treenaamaan kovemmin ja huomasin, että pärjään ja se oli mahtavaa. 3. Mitkä ovat tavoitteet peliurallasi? Tahtoisin edetä ammattilaiseksi ja mahdollisuuden pelata vielä vanhempanakin kuten yksi ensimmäisistä valmentajistani Paul Tiainen. 4. Mikä on suurin saavutuksesi tähän mennessä? U20 Euroopan mestaruus hopea Kosovosta kesältä 2019. 5. Kerro jostain muusta hienosta koriselämyksestäsi Mahdollisuudesta muuttaa Amerikkaan ja jatkaa opiskelija-urheilija-statuksella uraani. 6. Mikä on koriksen parissa tapahtunut pahin mokasi, joko peleissä tai muualla? Mokakseni koriksessa voisin sanoa tasaisin väliajoin jatkuvan viiden virheen ottamisen. En tietenkään joka pelissä ota viittä virhettä, mutta mielestäni silti liian monessa otan. Klaukkalan NMKYssa alkanut paha tapa on jäänyt valitettavasti päälle jopa Jenkkeihinkin asti ja aina harmittaa yhtä paljon kun joutuu pihalle. 7. What’s your favorite move(s)? Euro step 8. Mitä teet nykyään treenien ja pelien ulkopuolella? Opiskelen UWF College of Businessissä pääaineenani rahoitus, hengaan kavereiden kanssa ja kuuntelen äänikirjoja. 9. Miksi kannattaa alkaa harrastaa lajia? Koris on erittäin sosiaalinen laji ja sieltä varmasti löytyy uusia kavereita. Se on myös maailmanlaajuisesti merkittävä laji ja siten korista pelatessa tulee vastaan monia erilaisia mahdollisuuksia ja esikuvia koriksen parista löytyy pilvin pimein. 10. Mitä muuttaisit koripallossa? En luultavasti mitään. 11. Mitä terveisiä lähettäisit Maudille? Tsemppiä liigaan! Go get ‘em!
368 views0 comments

コメント


bottom of page