top of page

Pirkka Street Basket

Klaukkalan NMKY järjestää vuosittain Nurmijärven alueen alakoululaisille vuoden hauskimman koulupäivän Klaukkalan keskustassa pelaten katukorista.

Pirkka Street Basket -kiertue on osa Koripalloliiton ja K-ryhmän päivittäistavaratoimialan yhteistyössä toteuttamaa Pikkusudet-hanketta. Kiertueita on järjestetty vuodesta 2015 lähtien keväisin toukokuussa ja syksyisin elo-syyskuun vaihteessa. Tapahtumat järjestetään yhdessä paikallisten seurojen sekä K-kauppiaiden kanssa. 

Alakoululaisten katukoristapahtumassa pelataan 3 vs. 3 -pelejä yhteen koriin etukäteen ilmoitetuilla joukkueilla. Tarkoituksena on järjestää vuoden hauskin koulupäivä, jossa pelataan korista – muttei liian tosissaan! Tehtyjä koreja tuuletetaan, pelien välissä tanssitaan musiikin tahdissa ja kavereita kannustetaan kentän laidalla. Tässä tapahtumassa ei ratkota sarjojen voittajia, vaan palkinnot saavat parhaat kannustajat ja temppuilijat. 

PSB_S24_KLAUKKALA_A4_LR (1) (1).jpg
img_20190513_091632.637x398p50x25.jpg
  • Facebook
  • Instagram
STREET BASKET -KATUKORIKSEN SÄÄNNÖT ALAKOULUILLE

Seuraavassa alakoulutapahtumia varten suunnitellut katukoris-säännöt.

Muista kuitenkin, että katukoriksen sääntö numero 1 on pitää hauskaa!

 

1. Peliä pelataan yhteen koriin kolmen pelaajan ollessa kerrallaan pelivuorossa. Pelialue on rajattu ja siihen on merkitty aloitusviiva, joka sijaitsee noin 6 metrin päässä korin keskipisteestä (voi piirtää katuliidulla tai esim. tötsä).

 

2. Ottelun aloittava joukkue arvotaan (kivi-sakset-paperi). Peli alkaa syötöllä aloitusviivan takaa.

 

3. Hyökkäysvuoro vaihtuu jokaisen korin jälkeen. Peli jatkuu puolustajan antaessa pallon hyökkääjälle aloitusviivan taakse, jonka jälkeen hyökkäys alkaa syötöllä.

 

4. Korista saa aina yhden (1) pisteen.

 

5. Hyökkäysaika on rajoittamaton. Kolmen sekunnin sääntö ei ole voimassa.

 

6. Vaihtaa saa vapaasti pelikatkon yhteydessä. Kummallakin joukkueella on oikeus yhteen aikalisään.

 

7. Ottelu kestää 10 minuuttia ja se voi myös päättyä tasan.

 

8. Ottelussa on kentänvalvoja. Pelaajat tuomitsevat ottelun itse hyvän urheiluhengen mukaisesti. Ottelun valvoja voi omasta aloitteestaan puuttua peliin. Tahallisesta virheestä tai epäurheilijamaisesta käytöksestä valvoja voi tuomita vapaaheiton, jota seuraa myös aloitus samalle joukkueelle. Valvojan päätökset ovat lopullisia.

 

9. Puolustava joukkue saa pallon haltuunsa korin jälkeen tai kiistapallotilanteen seurauksena. Tällöin peli jatkuu aloitusviivan takaa. Virheen, rikkomuksen tai pallon ulosmenon johdosta aloituksen saa aina vastustaja, joka aloittaa pelin aloitusviivan takaa kuten edellisessä kohdassa. Mikäli puolustava joukkue hankkii pallon vastustajalta joko levypallotilanteesta tai riistämällä pallon kuljetuksesta tai syötöstä, tulee joukkueen ainoastaan käyttää palloa aloitusviivan takana ja jatkaa peliä ilman erillistä aloitussyöttöä.

 

10. Puolustaja ei saa riistää palloa hyökkääjän käsistä. Puolustajan tulee estää hyökkääjää heittämästä, syöttämästä tai lähtemästä kuljettamaan aiheuttamatta kontaktia. Kuitenkin pallollisen hyökkääjän on pystyttävä 5 sekunnin kuluessa syöttämään tai lähtemään kuljettamaan palloa. Mikäli hyökkääjä ei pysty toteuttamaan edellä mainittua 5 sekunnin sääntöä, on kyseessä rikkomus ja pallon hallinta siirtyy puolustavalle joukkueelle.

 

11. Muilta osin pelissä noudatetaan normaaleja koripallosääntöjä.

bottom of page