Naisten Spinning Liikuntakeskus Balanssilla

2.2.2017
Namikan naiset ovat lisänneet lajiharjoittelun ohelle vielä Liikuntakeskus Balanssin treenit. Harjoitusteema vaihtuu kuukausittain ja tammikuun teemana oli spinning. Hauskaa ja hikistä puuhaa.

Naisten joukkue aloitti maanantaina ensimmäisen treenin Liikuntakeskus Balanssilla. Joukkue pääsi kokeilemaan Mervin ohjaamaa Spinning RPM tuntia ja varsin puhelias porukka hiljeni tunnin ajaksi.

Miksi juuri spinning?
Spinning-treeni kohottaa tehokkaasti aerobista kuntoa, parantaa sydämen ja keuhkojen kapasiteettia sekä tehostaa aineenvaihduntaa. Intervallityyppinen treeni kehittää koripallossa tarvittavia ominaisuuksia ja vaihtelevat työosuudet parantavat etenkin alavartalon lihasten kestävyyttä ja voimaa. Lisäksi hikitreeni vapauttaa mielihyvähormoni endorfiinia, mikä puolestaan purkaa stressioireita ja lisää kehon yleistä hyvinvointia.

 

Joukkueemme omat laji-harjoitukset kestävät alkulämmittelyineen melkein kaksi tuntia ja treenistä riippuen syketaso laskee ”normaaliin” useaan kertaan harjoitusten aikana. Peleissä sama kaava toistuu eli kentällä 5-7min painetaan kovalla sykkeellä, jonka jälkeen lepo vaihtopenkillä. Pelaajiemme keho on jo aika lailla tottunut tuttuihin omiin laji-treeneihin, Ihan hyvä välillä herätellä kroppaa aivan toisenlaisella harjoituksella. Koripallossa hyvä peruskunto ja kestävyys voi ratkaista sen tiukimmankin pelin voitoksi. Kuka jaksaa puristaa ne viimeisimmät mehut vielä, kun voimat ovat jo aivan loppu.

Nyt, kun lenkkipolut ovat liukkaat ja ulkona pyöräily hieman haastavaa, varsin hyvä vaihtoehto lajitreenien lisäksi olisi ottaa yksi spinning tunti viikko-ohjelmaamme. Helmikuun ohjelmaamme kuuluukin sitten voima. Eli habaa pullistellaan kuntosalin puolella.

Iso kiitos Balanssin Merville ammattitaitoisesta Spinning-ohjauksesta.

p.s muistithan, että Namikan jäsenet ovat saaneet tarjouksen Liikuntakeskus Balanssilta sähköpostiinsa? Käykäähän rohkeasti kokeilemassa.